Tag: Mediu 5000lei < … < 12000lei

Împreună am negociat și concluzionat că un impact mare l-ar avea un spațiu comun, care să fie utilizat atât de elevi, cât și de profesori, dar și în cazul unor evenimente organizate în școală.
Negocierea a constat în a transforma ideea elevilor „De ce să facem pentru alții că oricum vor strica ce am făcut noi?” în „Hai să aducem o schimbare pozitivă pentru comunitatea școlii și să ne bucuram de aprecierea celorlalți!”

Împreună cu elevii s-a hotarât ca zona propusă pentru intervenție să fie curtea interioară, întrucât în cadrul acelei zone au acces toți elevii școlii, de la grupele de grădiniță până la clasele primare și gimnaziale. Provocarea a fost găsirea unei soluții pentru a veni în întâmpinarea nevoilor tuturor grupelor de vârstă din cadrul școlii.

Elevii au realizat două locuri de socializare, unul în interior altul în exterior. Au construit un mic „amfiteatru” pentru orele în aer liber și pentru spectacole, în care au inclus și un mare hamac, pentru a se putea relaxa în pauze. La interior au „donat” o parte din spaţiul clasei lor pentru locul unde: „citim, bem ceai și stăm de vorbă cu colegii și cu invitații școlii”, primul invitat de seamă al Ceainăriei fiind Dumitru Prunariu.

Pentru renovarea grupului sanitar am ales niște materiale care rezistă bine în timp, atât din punct de vedere al calității materialului, cât şi din punct de vedere al „modei” care se poate schimba destul de repede. Pornind de la preferința elevilor pentru hexagoane, am optat pentru plăci de gresie în formă de hexagon, în culori neutre, ce se potrivesc atât fetelor, cât și băieților, mai ales că e vorba de o școală, care are nevoie de flexibilitate şi versatilitate.

Copiii și-au dorit să schimbe felul în care arată scena din beton, dar și-au dorit foarte mult să o și mărească în dimensiuni, ca să aibă mai mult loc de joacă, să o poată folosi la evenimente artistice și „să încapă și copiii pe scenă la premierea de sfârșit de an împreună cu doamna directoare”. Au dorit, de asemenea, să încorporăm în această structură locuri de stat, unde să își poată petrece timpul în pauze.  Au dorit să o facă cât mai mult „a lor”.

Proiectul a avut în vedere construirea unui modul de clasă mobilă, care să poată fi personalizată, mobilată şi integrată prin activităţi de către elevii clasei a IX-a A şi colegii lor. Acest tip de modul va conține o tablă și instrumente de scris, scaune pliabile, sisteme de simeze, planşete de desen, şevalete, copertină sau accesorii pentru orele de sport. Modulele mobile pot fi amplasate în cele două curţi ale şcolii, câte unul în fiecare curte.